Fysisk træning

På linjerne fodbold piger, håndbold, ishockey, kunstskøjteløb, svømning samt multisport, varetages den fysiske træning af vores fysiske trænere, Michael Christiansen og Mikkel Bach Garbrecht i samarbejde med de respektive linjetrænere.
Fodboldlinjens fysiske træning varetages af Michael Christiansen i samarbejde med fysisk træner for Sønderjyske Fodbold. 

Den fysiske præstation spiller en afgørende rolle i de fleste sportsgrene og udbredningen af specifik fysisk træning har betydet at de fysiske arbejdskrav i elitesport er steget når man vil være konkurrencedygtig. 

I 2019 etablerede TalentCenter Haderslev et nyt Test- Trænings- og Restitutionscenter, som løbende bliver suppleret og opdateret, hvilket giver os de perfekte rammer for at optimere træningen for en lang række sportsgrene.    

Foruden Test-, Trænings- & Restitutionscentret i Haderslev Idrætscenter har vi efterfølgende etableret træningscentre både på Kløvermarkskolen og på matriklen ved Sydjysk Sparekasse ARENA, Vojens.          

Vi arbejder ud fra en tanke om langsigtet talentudvikling, hvor vi først fokuserer på at opbygge talentets fundament, hvorpå vi så kan tilføje mere specifik og intens træning. Da arbejdskravene er forskellige på tværs af sportsgrene tilrettelægges træningen i samarbejde med de respektive sportskoordinatorer og vores fysiske trænere. Som talent tilknyttet TalentCenter Haderslev vil man således opleve at der er forskel på omfanget af træningen og hvilken træning man møder gennem sit forløb i vores talentudviklingsmiljø.

Testcenter

I vores testcenter råder vi over avanceret testudstyr, der giver os mulighed for at monitorere talenternes udvikling og hjælpe de respektive trænere med at tilrettelægge træningen specifikt derefter.  Yderligere samarbejder vi med professionelle sportshold, bl.a. SønderjyskE, hvilket giver os et direkte sammenligningsgrundlag så vores talenter kan se, hvor de står i forhold til sportsudøvere på højeste niveau.
I Testcenteret råder vi over udstyr til måling af online Vo2max, laktat, agility, fart og kraftdata, så som styrke og spring.