Performance Akademiet

Gymnasieuddannelse med Performance, Kreativitet og Entreprenørskab på skemaet
Performance Akademiet er et helt nyt tiltag for dig, der spiller, synger eller spiller teater. Uddannelsen bygger på Haderslev Katedralskoles gymnasieuddannelse, hvor du enten vælger musik som studierretning, eller vælger drama som valgfag (musik er obligatorisk for Musiklinjen, og drama er obligatorisk for Dramalinjen).

Uddannelsen giver dig plads til at dyrke den musik, du måske allerede spiller, eller at spille teater på højt niveau. Hertil får du undervisning i tre fag, der lægger sig som aspekter hen over hele forløbet: Performance, Kreativitet & Skabelse, og Entreprenørskab. Du lærer at håndtere dig selv i den performative situation, få styr på nerver, og at yde optimalt. Men du skal også være kreativ og skabende, og du skal også lære at få tingene til at ske. Alt sammen får du undervisning i ugentligt i tre år.

Fællesfagene
Én dag om ugen er det tid til fællesfagene. Her bliver alle undervist sammen i de tre fællesfag: Performance, Kreativitet & Skabelse, og Entreprenørskab. Her sætter I sammen fokus på alle de væsentlige aspekter af dét at være scenekunstner, og på dét at være kreativ. Og endelig lærer I at være selvforvaltende, og skabe og administrere projekter.

Performance
Performancefaget sætter fokus på nærvær, selvkontrol, nervøsitetshåndtering, egen evne til at yde optimalt, og på at visualisere. Formålet er, at du lærer dig selv helt at kende, og at sætte dig i stand til at håndtere den vanskelige situation, som en performance er. Gennem øvelser, visualisering og arbejde med dit mindset når vi frem til, at du lærer dig selv helt at kende, og optimerer din ydelse.

Kreativitet & Skabelse
Scenekunst er først og fremmest en kunst – altså en ‘kunnen’. Vi sætter fokus på den kreative proces og kigger på alle de mange store kunstværker og performances, der findes. Alt sammen med det formål at sætte dig i stand til at arbejde kreativt, at skabe værker, produktioner m.m. Din egen kreativitet kommer til at stå centralt i uddannelsen.

Entreprenørskab
Er man kreativ idag, er det vigtigt at kunne få ting til at ske. Derfor bliver du klædt på til at kunne sætte projekter igang, håndtere dem, markedsføre dem, holde styr på økonomien, søge fonde, m.m. Det hele bliver afprøvet i praksis, da holdet hele tiden skal skabe begivenheder, hvor jeres musik og teater kan blive opført.

Musik & sanglinjen
Skal din musik have lov til at fylde, mens du går i gymnasiet? Vil du udvikle dig selv og din musik på højt niveau?
Vil du sætte fokus på at blive en god performer? Vil du lære at indspille og udgive din musik?

Musik & Sang-linjen tager udgangspunkt i dit virke i musikskolen eller i Domkirkens kor. Sammen med din musik får du undervisning i dit instrument eller sang, og en række supplerende fag som hørelære, musikteori, m.m.
Du vil indgå i et ambitiøst samspilstilbud, enten i Sangakademiet eller i musikskolen. Og parallelt med dette vil du udvikle dig personligt gennem din sololærer og din coach.
Du vil have status som talentelev på musikskolen og indgå i de mange tilbud til talenter.

Dramalinjen
Har du lyst til at klæde dig ud og stå på en scene? Er du til teaterlege, karakterarbejde, impro-teater og musical?
Vil du improvisere og selv producere forestillinger, eller arbejde ud fra et manuskript?
Er du til sminke, koreografi, scenografi, lys og lyd? Er du seriøs, og vil du gerne udvikle dig?

Udover den ugentlige undervisning, deltager du i teaterforestillinger i Teaterhuset, i musicals på Kulturhus Harmonien, i optog og i gadeteater i byen. Der vil være ledelsesmæssige opgaver, og praktiske opgaver, der skal planlægges og udføres i forbindelse med forestillinger og events.
Vi arbejder i et kreativt og anerkendende læringsmiljø, hvor vi arbejder på, at du opnår og udvikler kompetencer i forskellige discipliner indenfor teater og scenekunst.
Børn, unge og voksne arbejder hver for sig og på tværs af generationer.
Du bliver i stand til at udtrykke dig kreativt, og gennem vores faglige udtryksformer berige dig selv, resten af gruppen og det lokale kulturliv. Du vil blive en del af fødekæden af morgendagens professionelle aktører.

Sådan gør du
Hvis du vil gå i Performance Akademiet, tilmelder du dig Haderslev Katedralskole helt som alle andre gør det. Du skal være opmærksom på, at du skal vælge studieretning i Musik (når du skal vælge i oktober), hvis du vil på Musik & Sang-linjen. Og du skal vælge Drama (på C-niveau), hvis du vil på Drama-linjen.